måndag 7 mars 2011

Måndag

I dag har jag varit irriterad på myndigheter och deras ansvar. Jag har haft telefonsamtal med en väninna som blev ensam i december. Vi pratade om allt möjligt kring denna händelse, och så säjer hon att änkepensionen var så liten. Hon nämner en summa om drygt hundra kronor i månaden. Förstår att detta inte kunde stämma för maken har varit anställd i hela sitt liv, så jag undrar om hon ansökt om efterlevandepension. Hon visste inte att man måsta ansöka om alla förmåner och hon har inte blivit upplyst om detta, vem tycker man skall informera om sådana saker, i första hand PPM, men de kanske inte får kännedom om händelsen för det är ju skatteverket som handhar folkbokföringen. Ja inte vet jag men på något sätt måste folk få reda på hur man förfar. Varför inte ha brochyrer hos begravningsbyråer eller de som upprättar bouppteckningar. Undrar just hur många gamla som inte har några anhöriga gör, fryser deras rättigheter inne tro? Å alla dessa telefonköer, idag ringde jag skatteverket och hamnade på nr 67 i kön, jag fick vänta minst en kvart innan jag kom fram och då var det 31 handläggare.

Jag har tänkt på detta med ansvar och vi har ju alla ansvar gentemot varandra och då tycker jag även att myndigheter har ansvar mot oss.

Nu har jag "laddat ur mej", och jag kan berätta att jag som "vanligt" tagit min morgonpromenad och upptäckte att snön fallit samman en del och jag skall försöka ta mej till körsbärsträden och ta några kvistar och dekorera. Hoppas och tror att våren kommer närmare oss. För övrigt har jag väl inte gjort något särskilt bara varit en liten liten rådgivare till en vän.

Mera moln i dag kl 16.20 +4,2 grader. Måndagshumör kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar