söndag 23 oktober 2011

Söndag.

Gråmulen morgon men så skall det väl vara på hösten. Har hämtat hit Sigge på förmiddagen och vi har myst tillsammans.

Idag har jag bestämt mej för att bjuda Lotta o Eilert på middag, det blev älgbiffar med sky och lök, potatis och kokta morötter och så provsmakades mina inlagda gurkor. Middagsgästen blev Lotta för Eilert var på älgjakt så han fick matlåda. Jag tänkte mej kaffe och glass till efterrätt men vi bestämde oss för enbart glass.

När jag gjorde biffarna kom jag att tänka på att för många år sen anordnades det älgfest i Östra Näsberget, det var populärt och jag tror bestämt att det gick buss dit. Jag har funderat många gånger vad det var för bättre med älgbullarna i Näsberget för älgfärs fanns det väl i nästan alla hem, min teori är att det nog var bordsdrickat och kanske lite dans som drog.

Efter maten tog Sigge och jag oss en liten vilopaus, han sov i knäveken och jag försökte läsa i min bok men de blev trångt så jag fick lov att stiga upp.

Jag tycker att det går lite trögt för med med boken Fyrvaktaren, jag är inte någon vän av deckare men någon måste man ju läsa när vi har så duktiga författare i Sverige.

Solen har varit framme en stund i dag kl 17.15 +7,9 grader. Sigge ligger på soffan och sover och jag skall sätta mej ner och sticka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar