torsdag 21 april 2011

Skärtorsdag.

Ja nu närmar sej påsken med stormsteg, var uppe tidigt idag och plockade lite, en promenad blev det och Ida W:s nya häst var ute i hagen. Inte för att jag förstår mej på men för att vara häst var han riktigt fin och kompisen Olly såg riktigt stolt ut, kom mot mej som om hon ville visa sin nya kompis.

Jag har tänkt ut att jag skulle handla det sista nu på förmiddagen innan det kom så mycket folk till affärerna men aj vad jag bedrog mej, mycket folk och köer vid charkdisken och i kassorna. Varför skall man bli så galen när det blir storhelger, man kan ju inte äta sej mer än mätt. Det är kanske samhörigheten med familjen som gör att man vill ha lite extra, men här blir helgerna inte som de varit förr om åren. Saknaden är stor annars men vid storhelger blir den ännu mer påtaglig.

När jag handlat var jag till kyrkogården och vattnade i korgarna och idag igen vid graven näst efter Stellan var det morötter skurna i bitar, kan inte förstå, för ingen kan väl mena att mata rådjur och harar, det kan väl inte vara möjligt för de kommer ju att äta upp blommor och förorena. Vi får se hur fortsättningen blir.

När jag lastat in mina varor åkte jag till Lotta en stund, kände mej lite ensam, vi drack en tår kaffe och när jag kom hem var jag ute och rakade lite löv, om allt blir som vi tänkt och det inte är för torrt skall vi tända en påskbrasa i kväll. Vi får väl dra ut trädgårdsslangen, ris och kvistar har vi så det räcker till en brasa till Valborg också. Ha nu en skön skärtorsdagskväll.

Sol hela dagen +20,4 grader kl. 17.10 och löven i björkarna är strax som musöron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar