torsdag 28 juli 2011

Torsdag

Tänk att en liten resa och nya intryck kan göra mycket. I går kväll bestämde grannarna och jag att vi skulle göra en tur i Tiomilaskogen på fredag. I morse ringde M och hon var nog ressugen för hon tyckte att vi skulle dra iväg idag. Jag hade precis dammsugit färdigt och skulle dammtorka, men jag gjorde som vanligt la bort dammtrasan ställde bort dammsugaren och rusade in i duschen.

Kl 11.30 drog vi iväg, första anhalt blev Östra Näsbergets skyttepaviljong. Där var ju flera utställare och det är roligt att tänka på vad folk sysslar med under den mörka årstiden och även annars, så mycket fina saker folk tillverkar.Jag blev riktigt imponerad av kläder i naturmaterial av lin och ull.

Resan fortsatte söderut mot Lillås och Gropberg. Tittade på svågerns tavlor som han har utställda där, stickat och träarbeten samt "luffarslöjd". Jag undrade om det fanns en brödnagg, det gjorde det inte men om jag var kvar en halv timme skulle hon göra en. Vi lunchade på motti och fläsk, M med en baguette, och när vi ätit klart var brödnaggen också färdig.

Nästa anhalt blev hos Tage och Olga i Gropberg och där köpte vi hemrökt fläsk. Därefter blev det dags att ta vägen mot Brunnberg och hemåt.

Man kan fördriva i stort sett nästan en dag med att titta på olika alster, njuta av naturen och det fina vädret, umgås, sitta och dricka kaffe efter lunchen och prata med folk. Och vi har inte åkt mer en lite drygt 7 mil.

Detta var en perfekt utflykt för min del och jag är jättenöjd med dagen, hoppas att mina grannar också är det, nu skall jag lägga mej på altanen och bara läsa.

Kl 17.50 solsken och 27,1 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar