lördag 5 februari 2011

Lördag

I natt har det varit en vaken natt. Orkade på villkors vis inte somna, låg en stund, upp och löste korsord, sängen igen . läste och så höll jag på. Riktigt jobbigt. Men det blev till slut morgon. Uppe före kl åtta och hämtade tidningarna för lördagar är det ju "Ring så spelar vi" och härliga korsord i dagstidningarna. Och grötfrukost blev det i dag också. Nu känner jag inte av den sura magen så det måste vara mina dåliga frukostvanor som gjort sej gällande, och nu börjar jag känna mättnad efter gröttallriken.

I dag ha vi ju mosters begravning. På förmiddagen var jag till kyrkogården och tände ljus vid graven, det var en underlig känsla som kom över mej. På stora kyrkogården har jag mina föräldrar, mor- och farföräldrar och andra släktingar. På första terassen finns nu två mostrar och på andra terassen min Stellan.Lämnade kyrkogården med ett stort vemod och saknad.

Klockan två var vi samlade i kyrkan. Det var en sorgsam men vacker akt med fin sång och orgelmusik. Efterår var vi i församlingshemmet på minnesstund. Fast Linnea var så gammal har det samlats mycket folk, släktingar som man nästan aldrig ser annars ställer upp. Två kusinbarn som jag inte sett sedan de var barn kom till kyrkan, synd att man inte kommer sej för med att träffas annars. Vill säja tack till Karin och Nils för att ni ställer upp, och tack Lars-Peter Hjärpe för den fina präst du är i vår församling.

Så här har min dag varit och det är ju livets gång, i morgon skall jag gå till kyrkan på högmässa.

Ha en bra lördagkväll. Fint idag och -0,1 grader kl 18.20.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar