fredag 27 januari 2012

Fredag

Fredagmorgon, sen sådan, och det är strax helg, veckorna går ju så fort så jag tycker inte att jag hinner med riktigt. Men det är nog så när man blir äldre man får ett annat tidsbegrepp.

Jag har gjort en liten lätt uppfräschning här hemma i dag och eftersom jag har bilen på verkstan får jag låna Lottas så att jag får göra mina inköp. Det var riktigt skönt att få segla i väg
och handla, det var ju inte så mycket jag behövde, men fil och smör var jag utan det blev förstås lite mera saker som hamnade i varukorgen bl annat en bukett tulpaner.

Att gå till affären är ju en social sak, man ser folk och träffar bekanta som man pratar med, man går inne i butiken och tittar på varorna och kanske att det har kommit hem något nytt som är av intresse. Det blir nog inte så bra för oss om vi skall kunna beställa hem varorna och inte träffa folk och inte skall vi ha kontanter utan allt skall betalas med kort. Vilken ensamhet det kommer att bli och ensamhet kan skapa sjukdom. Nej ett sådant samhälle vill jag inte ha, jag vill kasta mej i bilen, åka till Ica eller Q8 och köpa mej en tidning, öppna portmonnän och betala med mina egna pengar. Kort är ju bra men jag vill även ha kontanter.

Som sagt, nu är det fredagsafton och mörkret kommer, stickning och TV får bli kvällens underhållning. Kl 16.55, mulet och -2,3 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar