måndag 31 december 2012

Nyårsafton 2012.


Nu har det gått ett år och det är ingen  måtta på hur fort det går. Trots att jag var rejält sjuk i början av året och gick på stark antibiotika ända till slutet av april så drog dagarna iväg, det blev försommar och jag började med altanen som jag är så glad över nu.

Jag firade min sjuttioårsdag med släkt och vänner och det var ju en stor dag, det firades i flera dagar. Sen kom hösten och det skulle skördas i växthuset, lök som skulle torkas och tomater som blivit syltade detta år, och gurkan som lagts in. Växthuset rensades ut och vattentunnan och lite andra saker fick flytta in. Lite lövkrattning lev det med det mesta körde jag över med gräsklipparen.

Sen kom senhösten-förvintern, det blir mera inomhusarbete, jag har handarbetat en hel del och tillverkat julklappar och njutit av den mörka årstiden, tänder ljus både ute och inne.

Själva julafton blev som vi ville, vi kunde sitta ute på verandan och äta vår julmat. Det var faktiskt en speciell känsla. Julhelgen har varit bra. I lördags var jag hos svåger och svägerska och vi åt lutfisk,detär gott det, igår söndag var jag bjuden till kusin, hennes brorsbarn visade oss på gamla filmer och det var riktigt roligt att se.

Nu är det nyårsafton och jag ska inte göra någonting särskilt, jag ska till kyrkogården och tända ljus, förbereda lite mat och ha en kväll alldeles för mej själv.

Gott Nytt År alla vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar