lördag 13 april 2013

Lördag


Äntligen kom snön som vi har väntat på i flera dagar. Jag var ut på verandan i går kväll och fick då se att det kommit lite snö på trappen men inte kunde jag tro att det skulle bli så här mycket blötsnö. Det är inte så roligt när det nu börjat torka upp lite men så är det, aprilsnö ger fåragö, säjs det och kanske har de gamla rätt. Snön försvinner säkert ganska snart och då kanske våren kommer.

I eftermiddag har jag varit på middag för mogna kvinnor, grannfrun Marianne bjöd mej och sin svägerska på middag, riktigt fint var det, vi fick laxbakelse till förrätt, svampgratinerad fläskfilé med hasselbackspotatis och hemgjort glass med rån och passerade hjortron därefter en kopp kaffe med kaka. Jag kan lova att jag är hur mätt som helst, det smakade ljuvligt denna gråa trista dag. Framöver här ska jag försöka få till ett litet kalas för mina vänner för det är allt trevligt att träffas över en bit mat.

Hur vädret nu än är så har jag mina funderingar på om jag ska måla min utemöbel nu i vår, helst av allt skulle jag vilja ha en gammaldags rottingmöbel med en liten soffa, 2 fåtöljer och ett bord med råglasskiva, men först av allt ska jag skaffa ett nytt glas till sidoljuset och där tror jag att det ska bli ett vanligt omönstrat glas. Rödfärg ska jag också skaffa hem för Boa måste målas om i år och det tror jag att jag kan göra själv med rätt redskap och gavlarna på huset behöver en uppfräschning men dit upp törs jag inte.

Just nu saknar jag en riktigt läsvärd bok för jag tycker att TV:s utbud på lördagkvällar inte är speciellt tilltalande, ja jag tycker nästan att de är tråkiga, jag får leta bland mina böcker om jag kan hitta något läsvärt.

Klockan är nu 18.50 och temperaturen är +4,2grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar