fredag 5 april 2013

Fredag


Jag måste erkänna att jag kom inte alls igång efter påsken, jag försöker hela tiden att slinka undan att göra något nyttigt men idag var jag tvungen att ta fram dammsugaren och moppen och så har jag plockat undan tuppar och hönor och lite andra påskprydnader. Jag fick även ta fram vattenslangen och spola av yttertrappen och mattan, jag hade nämligen besök av 3 leriga goldenhundar i förrgår kväll och de lämnade spår efter sej men det gör ingenting så länge det finns vatten.

Jag är både fisk- och blomvakt för närvarande och det är ju inte så betungande men det gäller att komma ihåg att fiskarna ska ha mat varje dag, det vore ju synd om de skulle svälta ihjäl.

Nu är i stort sett all snö borta här lite grann är det kvar på östsidan huset och nu är det bara att börja vänta på att björkarnas knoppar ska börja växa och bli större och större för varje dag, tussilagon kommer säkert snart och vitsipporna börjar blomma. Vilken underbar tid vi har framför oss. Snart ska mina små plantor få börja komma ut en stund på dagarna så att de vänjer sej att vara ute för en del och i växthuset för vissa.

Jag har träffat Sigge med familj en stund nu på eftermiddagen, visst är det härligt att mötas av ett goldenhuvud som är alldeles förvridet av glädje.

Solen skiner och klockan 19.15visar termometern på +4,6 grader. Ha en fin kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar