torsdag 3 januari 2013

Torsdag


Det är otrevligt när saker bara försvinner och speciellt när man inte har någon annan att skylla på. Jag har börjat plockat bort mossan i adventsstaken, ja jag slängde garneringen ochså för det var bara kryddor i år, men de har gjort sin tjänst för det har oftat kanel, nejlika och stjärnanis. Men ljusstumparna sparar jag men jag har precis upptäckt att min stumpstake är borta och denna staken har funnits framme här i hur många år som helst, den är fin att elda upp ljusstumpar i och behändig när det blir strömlöst. Ja jag hoppas att den kommer fram så att jag inte har kastat den av misstag.

Tacksam har och är jag till mina grannar som har varit hit med nötkött, färsen är klar och det är bara att paketera och in i frysen. Tack snälla ni, kossorna är välkomna igen om några månader.

Jag var till Häggvägen  och lämnade tillbaka boken av Lars Lerin och Kjerstin Högstrand, vilket eländigt liv han hade och hur orkade föräldrarna med allt elände. Nu har jag börjat med ännu en bok om elände, den heter "Med lapp om halsen" som handlar om finska krigsbarn som kom hit till Sverige, Kaija min finska än var en bland den och hon har berättat mycket om hur svårt en den hade men hon själv hade det så bra. Ska bli intressant att läsa om detta.

Jag har planterat de små blommorna som fanns i julkorgar så nu får vi se om de växer.

Dimma och dis idag, kl. 17.05 -2,8 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar