onsdag 30 oktober 2013

Onsdag


Nu äntligen tror jag att jag dragit hem allt gran-och tallris som jag behöver denna höst, det gick åt riktigt mycket granris till käpparna till fågelbordet, men nu är det fastsurrat och klart hoppas att det tål lite blåsväder också.

När jag ändå var ute i skogen i går så plockade jag både mossa och ris till mina grannar, de är fräscha och fina men de har några år på nacken (grannarna) och det är ganska onödigt att de drar till skogs ensamma. Jag har börjat lära mej att ta med mobilen när jag är ute och åker och i går när jag var ute i skogen och plockade mossa kom jag att tänka, hur gör jag om jag ramlar eller trampar ner mej i någon håla, ingen visste var jag befann mej och telefonen låg naturligtvis i bilen och jag ute på en tallhed. Det gick ju bra denna gången. Många tycker säkert att jag är konstig som inte bär mobilen på mej jämt, mej jag vill inte känna mej tillgänglig jämt, jag vill gå i affärer utan att bli störd av telefonen och likadant om man är ute och äter, inte vill jag sitta och äta bland en massa människor och samtidigt prata i telefon. Nej, min tillgänglighet avtog i samband med att jag slutade jobba och det är verkligen skönt att man kan välja själv hur tillgänglig jag vill vara.

I dag har jag fått höstens influensaspruta, en f d arbetskamrat och  jag satt på Vårdcentralen och vi kom fram till att vi fick första sprutan 1976 men vi kom inte på vilken influensa det var. Det var arbetsgivaren som kostade på oss dessa sprutor, ampuller kom från arbetsgivaren och vi fick gå till Vårdcentralen och blev vaccinerade, jag minns även att de då frågade om man var allergisk  mot apor och vem visste det, under årens lopp varierade föremålen för allergi.

Nu ska jag ta kväller, en kopp te om en stund och sen blir det som vanligt, i soffhörnan.

Klockan 17.20 +2,2 grader det kanske blir frost inatt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar