torsdag 10 oktober 2013

Torsdag


I morse var det allt ett riktigt höstväder, regnigt och kallt men det var 11-kaffe på Församlingshemmet så det var bara att göra sej i ordning och åka iväg. Grannfrua Marianne åkte med mej och Siv och Berit kom efter. Det serverades leverpastejsmörgås och en god kaka i dag och för underhållningen stod Hjärt-Slaget, mycket trevligt. Märkligt nog när jag kom hem blev jag baksugen och det händer inte så ofta, men det blev ett antal bullar gjorda och nu ska de snart få ta plats i frysen.

Jag känner mej så belåten med att ha gjort bullbaket, i tisdags gjorde Siv och jag en tur till skogen för att plocka granris, ja det blev lite mossa och lingonris också. Jag kunde inte låta bli att pynta i min koppargryta när jag ändå hade allt hemma så vips var mossan nästan slut men det blir fler turer till skogen. Eftermiddagen tillbringade jag tillsammans med kusin och hennes papper.

I går var jag inte speciellt aktiv, Siv kom hit och vi satt ute på verandan och drack kaffe, det är väl härligt att man den nionde oktober är +15 grader varmt, solsken och att man kan sitta ute. Jag tillbringade en stund tillsammans med symaskinen, sydde på spetsar på ett par dukar och plockade lite i spetslådan, jag har en känsla av att det behövs påfyllning snart.

Jag tycker att det är så roligt att jordärtskockan slog ut i blom, jag kom att tänka på att för jättemånga år sen hade vi skockor som blommade och Lotta minns att jag hängde upp dem men nu har den stått i vatten.

Nu är det mörkt och ljuslyktorna är tända, klockan 19.45 +4,6 grader. I morgon ska det städas. (tror jag).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar