måndag 8 augusti 2011

Måndag.

I dag fick jag lite höstkänning och min lust att hamstra börjar så smått. Squarsen som skall syltas ligger i saltlag och i morgon skall ättikslag och grönsaker kokas. Min lust att åka till Torsby fanns kvar så det blev en tur dit. Fick tag på en födelsedagspresent, var på Kontorsspecialisten och inköpt diverse saker bl a en svart ask med vita prickar som jag skall förvara lite band och spetsar i. La Rose fick också ett besök, där unnade jag mej en god deodorant samt bodylotion, jag har använt detta märke i många år och kan inte sluta med det.

Så hamnade jag i tygaffären. Jag köpte på mej riktiga bomullstyger som jag skall sy grytlappar och grytvantar av. Det var naturfärgad botten på tygerna och så var det mönster med möss, får och en insekt med blommor och små hjärtan. Riktigt trevliga.

På hemvägen besökte jag min syster och svåger, där blev det kaffe och prat, jag fick även med mej tyger och knappar som hon hade liggandes, får se var det skall bli av dessa tyger. Det är nästan så att man börjar vänta på höstrusket och att få sätta sej vid symaskinen.

Hamstringen fortsätter, jag har till sist varit till grannarna Johnsson och fåt plocka mej dill och persilja, dessa kommer att mixas i matberedaren och frysas in. Jag fick även brudslöja att torka. Snälla grannar skall man vara rädd om och det är jag. Eventuellt blir det ett besök till mitt kantarellställe i morgon, mina kantareller är inte klara så tidigt som de är på vissa håll.

Det har väl varit en till och fråndag idag men med mest sol, kl 17.40 +19,9 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar