onsdag 17 augusti 2011










Onsdag






I dag känns det bättre efter att ha dåsat och sovit nästan hela gårdagen och hela natten. Jag har ju haft så dålig sömn sista tiden så det kändes bra och muskelvärken är inte så illa idag. Dammsugaren har fått en motionsrunda och så har jag handlat lite.




Lotta kom hit nu på eftermiddagen och det blev kaffe och rostat bröd med ost. Hon har även hjälpt med att få in bilder på mina senaste alster. Jag har provsytt en "skrytlapp" och det kommer att bli flera och sen har jag gjort klar gympadojorna och mössa.




Jag har västeråsgurkor som ligger och väntar på att bli inlagda men jag har inte bestämt mej riktigt vilken inläggning jag skall välja, jag har två recept som jag använt mej av, det ena är med dillkronor och senapsfrö och det andra är med lök och senapsfrö, det senare kommer jag nog att välja detta år.




Jag tycker mycket om gamla kokböcker, har en del efter mamma som hon har fått i sin tur. Tänk hur folk fick lära sej att ta vara på allt jag brukar ta fram dessa böcker och tittar i, det kanske jag skulle göra nu när jag har ättiksinläggningar på gång. Visst är det väl fint på hösten med sina bär, frukter och grönsaker som skall tas rätt på, om man har den lusten. Det finns ju så mycket som naturen ger oss gratis, men visst är det bra mycket enklare att köpa färdigt i affären, men att samla familjen och plocka bär till sylt och och saft och föra traditionen vidare tycker jag är viktigt, det gäller ju inte bara bär utan hur man gör mat.




Jag sitter med mina funderingar, vädret är fint, Kronprinsessan skall få barn i mars säjer de på nyheterna och kl 16.50 +20,4 grader.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar