tisdag 1 maj 2012

1:a maj.





Tänk att det pyrde fortfarande i "valbummeselln" nere vid bäcken när jag kom upp imorse. Efter frukost bestämde jag mej för att åka till Segenässätern för att plocka vitsippor och även ta en liten liten kvist av björken som vi har jämfört med träden här, men tyvärr så var björken borta, hos grannen når jag inte något skott så nu får jag ge mej med dessa jämförelser och kanske hitta på något nytt.

I alla fall kom jag fram till sätern efter en sträcka med rejält dåligt väglag, det var lite snö kvar i dikeskanten men vitsipporna blommade på sätervallen, inte i sådan mångfald som tidigare men det var vackert ändå.

Efter midagsmålet blev jag sittandes ute på balkongen med Ranelidsboken och det verkar bli en ganska tragisk berättelse, men så ringer telefonen och Lotta vill bjuda på eftermiddagskaffe ute på verandan, jag tog med mej stickningen och knatade iväg, där blev vi sittandes med våra stickningar och det var så lugnt och skönt. Besöket avslutades med korv.

Jag fick en liten pelargon med mej hem som fick flytta ini växthuset, plantorna har klarat sej bra och såg riktigt nöjda ut. Mandarinplantorna har jag satt isär idag och det ska bli roligt att se hur de artar sej men växer gör de.

Underbart väder idag, någon har troligen eldat för hårt för brandbilarna åkte västerut, för nån timme sen kom polisbilen med rejäl hastighet och blåljus och sirener påslagna, Det händer saker i Västanberg. Kl 19.30 + 16,2 grader och jag skall gå ut på balkongen och njuta av solen en stund till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar