söndag 27 maj 2012

Söndag och pingstafton.

Jag hade ingen större brådska upp idag, vi firade ju mors dag i går och idag hade jag tänkt mej att börja grundmåla, men först skulle jag klippa ena gräsmattan för det var så mycket maskrosor. När jag sitter där på gräsklipparen fick jag för mej att jag skulle titta in till grannarna och höra hur de har det i värmen. Sagt och gjort jag knatade genom kohagen och blev som jag innerst inne tänkte bjuden på förmiddagskaffe.

Vi satt ute på deras veranda när jag fick se att något rörde sej på vår tomt, tittade efter och fick se Ida W var hos mej med sin get Daga och killingen Mimmi. Vi pratade i går om att jag ville ha bort ett hallonsnår här för det blir inga bär. Ida erbjöd mej geten och jag tackade ja så nu har de varit här ganska länge. De betar lite varstans, de har ju inte förstått att det just är hallonen de skall äta upp utan de har smakat på lite av varje, Daga surrade in sej i kopplet så jag skulle hjälpa henne loss och då luktade hon gräslök. Lilla Mimmi har väl inte jobbat så hårt men livet leker för henne och hon skulle nog med förtjusning gå in i huset. Trapporna är inget problem och det finns en del att jullra och klättra på.

Ja då förstår ni hur det gick med min arbetsdag, jag har suttit och tittat på dessa varelser och hur den lilla killingen försöker göra som sin mamma, sällskapssjuka tror jag bestämt att de är. Det har faktiskt varit en riktigt bra dag trots att jag inte uträttat just någonting, jag är tacksam för att de roat mej, ätit lite löv och maskrosor och de har lämnat sina visitkort lite här och där.

Tack för lånet Ida.

Solig dag men det börjar blåsa lite kl 18.05 25,3 grader och gettran ä kvar än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar