söndag 1 december 2013

1:a advent


Vaknade upp till en mycket blåsig och solig söndagsmorgon. Egentligen skulle jag ha önskat att det hade dalat lite snöflingor när jag sitter med en skinksmörgås, tekopp och tänt första adventsljuset, men det gick bra ändå.

Jag var till kusin i förmiddags, hon har ringt flera gånger och undrat när jag ska komma så idag tog jag mej tid för henne. Eftersom jag vet att hon gärna skulle velat ha en adventsstake med levande ljus och det skulle hon kunna ha om det inte vore för katten, den är ganska nyfiken och både högt och lågt, så ett ljus skulle kunna ställa till ett elände. Jag köpte henne en för tidig julklapp i form av en kruka med en liten blomma, en hyacint och ett batteriljus i ett glas och hon blev riktigt glad.

Jag nådde i stort sett mitt mål att ha någotsånär städat och pyntat till idag. Vardagsrummets tomtar ska komma fram i morgon och de nya köksgardinerna ska upp endera dagen, baka ska jag göra när jag får lust och alla ingredienser finns hemma. Jag skäms lite när folk frågar om jag har bakat klart till jul  jag tycker att det är mycket roligare att pynta och pyssla lite, Sigge var hos mej i torsdags och då var vi till skogen och tog en liten adventsgran och då förenade vi nytta med nöje, han lekte med grenar och jag fick frisk luft, min nya madrass tycktes falla honom i smaken för när jag sa att vi skulle åka hem gick han och la sej.

Vi har varit strömlösa här i eftermiddags å det var tur att jag köpte jultallrikar med hem från ICA så här satt vi, Lotta, Eilert och jag i halvmörker med tända ljus och åt. Det blir allt fruktansvärt tyst när det är strömlöst men jag letade fram en gammal transistorradio och pannlampa och då gick det inte länge förrän strömmen kom tillbaka

Klockan 19.00 visar termometern + 0,6grader och nu blir det soffan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar