tisdag 29 september 2015

Tisdag


Hela världen skramlar, snart börjar kvällens stora insamlingsgala och jag har inte gett ett rött öre till någon insamling. Skäms på mej, men, inte för att skryta eller göra mej märkvärdig utan för att jag vill sysselsätta mej stickar jag barntröjor under hela året och jag köper garnet, och när jag gjort ett antal persedlar lämnar jag dem med gott hjärta till asylbarn. Det är mitt bidrag till eländet i världen. Jag skänker pengar till Rädda Barnen, Hjärt-och lungfonden och Läkare utan gränser, några gånger om året utan att det är något speciellt, jag vill själv bestämma när och till vem jag vill ge, ibland barnen i släkten eller en liten tröja till grannbarnen och jag vill unna mej själv en del.

För närvarande unnar jag mej tandvård, en fantastisk upplevelse under veckoslutet med tandvärk kan jag säja, fy tusan vad det sprängde i hela käken efter rotbehandling och i morgon är det behandling nummer två vad det kan innebära.

I dag har jag planterat i mitt trätråg och det såg magert ut men hos grannen Siv fick jag snöbär och det fyllde riktigt bra. Jag tycker att det är roligt med lite pyssel.

Det är allt bra med grannar, ett bidrag från Siv idag och isöndags fick jag fritt spelrum i Elsie och Göstas grönsaksland, jag fick plocka dill och persilja, som jag sköljde och mixade och in i  frysen, jag fick också purjolök som danske grannen hade med sej hit, det va rediga lökar kan jag säja, jag skivade och förvällde, det blir gott i soppor och grytor likadant med stjälkarna av dill och persilja är bra och nyttigt i matlagningen.

Nu börjar det skymma, dags att tända ljus och sätta påTV:n

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar