tisdag 6 januari 2015

Trettondagen


I dag har det hänt, jag har hämtat in en liten kruka och plockat fram blomjord och planterade några klementinkärnor, jag kände att det var dags nu och jag har suttit och tittat på datorn om frön mm men det är för tidigt än.

Jag känner att det börjar infinna sej lite oro i min kropp, jag tycker så mycket om julen, alla dekorationer och tomtar som man älskar att ta fram, men på något vis börjar det kanske bli dags att plocka bort allt och vardagen får släppas in igen för med julen runt omkring mej blir alla dagar lite av helg och vardagssysslorna har varit lagda åt sidan. Det har varit njutbart men jag ska inte sticka under stol med att jag börjat fundera över vilka köksgardiner jag ska hänga upp och hur fönsterlamporna ska placeras och när ska jag släcka utegranen? Det ska nog inte dröja så länge innan granen släcks och någon annan belysning kommer fram på altanen.

Eilert har varit här idag och bytt lampor i utebelysningen, lampor med skymningsrelä heter det visst, vi vet inte om de fungerar eftersom skymningen inte infallit än men det hoppas jag.

I går var jag hos sjukgymnast och jag ska börja i knä- och höftskola och så fick jag ett för mej digert program att göra hemma 5 dagar i veckan. Det här blir nog bra för mej för bekvämligheten har  tagit överhand men nu ska "blåslampan" fram och nu bara måste jag. Just nu faller snön, temperaturen är -0,8 grader.

Jag har lovat mej själv en sak, när julen är utstädad ska jag köpa mej TULPANER till köksbordet, det ska bli så härligt.  ....och i bland mossan  jag har kvar finns blåbärsris som jag kan sticka ner bland tulpanerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar