onsdag 14 januari 2015

Onsdag


Nu är det så här att jag får lov att sluta lita på mej själv. Jag lovade förra veckan att när julen var utstädad här skulle jag köpa mej en bukett tulpaner. Jag erkänner att julen har ännu inte blivit utstädad men en bukett tulpaner köpte jag i fredags och i morgon är det ju tulpanens dag så då blir det nog en fräsch bukett till helgen.

Jag bestämde mej till slut att julsakerna skulle få vara tills Knut, men i söndags hände det som man inte vill att det ska ske, en vattenkada under garaget som även har fuktat i ett intilliggande rum. Kaos i skallen naturligtvis, skadeanmälan, försöka få avfuktare att fungera och många tankar, men i går morse fick jag telefon från byggnadsfirman som försäkringsbolaget anlitar och det blev en besiktning gjord. Med hjälp av Lotta o Eilert fick vi tömma rummet från möbler och i dag kom en snickare hit och började bryta upp golvet. Förrådet i källaren besöker jag mycket sällan och anledningen till att Eilert tittade in var att det var en mus i råttfällan i garaget och när han tömt fällan kikade han in. Jag avskyr möss men den här gången får jag vara tacksam att den gått i fällan.

I dag hade jag ett bokat besök i Torsby och sen var jag till syster och svåger så ingenting har blivit gjort för mej idag men i morgon ska jag försöka komma till skott, köksgardinerna ska strykas och hängas upp och julgranen ska plockas ur och monteras ner för jag har nämligen en konstgjord julgran och så plockar jag in gran- och tallris samt enris för att få känna dofterna.

Det är fem som fyller år i familjekretsen de närmaste dagarna, några ska få present och några blir det telefonsamtal till, min väninna i Borås har också födelsedag i januari. Den som ser fram mest mot sin födelsedag är säkert 20-åringen, det är otroligt hur fort tiden har gått, det är inte konstigt att man blir gammal och rynkig.

Idag har det varit riktigt behagligt väder och det är +0,2 grader. Undrar hur tidigt snickaren kommer i morgon, endera få jag ställa klockradion tidigt eller så sover jag tills jag hörljudet av en arbetare i källaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar