söndag 17 juni 2012

Söndag





Nu är helgen strax över, Lotta kom och hade Elvira med sej och en grästrimmer, men som det brukar bli för fruntimmer så "sket" det sej. Det verkar som att de flesta maskiner är gjorda för karlar med kraft i armen för att starta med ett ryck i snöret samtidigt som ett reglage skall hållas inne med andra handen. Om vi inte lär oss ett enklare sätt att starta så är den inte gjord för tanter.

Elvira slog till dövörat och knallade in i kohagen, tur att hon är så liten så hon inte när elstängslet, hon kom tillbaka själv slickade sej om munnen och magen var ganska rund. Undrar hur detta gick när de kom hem.

Som det har visat sej så har en hemsk olycka inträffat i varghägnet på Kolmården. Vi har lärt oss en gång att de inte är att leka med. Deras beteende är ju att jaga för att få föda och man måste ha respekt för dem, när man sett kadaver av både älgar och hund så kan man bli betänksam över om det verkligen skall behöva planteras in för att få nytt blod, de finns ju iallafall, olyckor med björn förekommer ju ofta och vi skall inte glömma järv och lo heller de är ju alla rovdjur. Hoppas att det inte skall behöva hända såna här olyckor igen.

Jag gjorde mej en liten biltur förut och när jag kom till Solberg blommade ängarna så vackert av midsommarblommor men jag såg inte en enda prästkrage. Inte många dagar kvar förrän vi skall ut och plocka buketter och förhoppningsvis få små björkar till altanen.

I morgon är det dags för provtagning på Vårdcentralen och det är bara att hoppas att mina värden fortfarande är bra.

Mulet, åska regn och nu sol på eftermiddagen, kl 17.40 +18,4 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar