måndag 22 oktober 2018

Eftermiddagskaffe på verandan 22/10


Vilka fina dagar vi fortfarande har, gårdagen kan man glömma då det var en typisk riktigt tråkig höstdag med dis och dimma, regn på kvällen och i morse kom jag upp till ett strålande solsken. Tänk så påverkad man blir/är av vädret, gårdagen var riktigt tråkig så det var tur att Siv ringde och bjöd på kaffe, det är så mysigt i det stora köket där de tänt ljus , man kan likställa det med att vi sitter i deras glasveranda och njuter, det gjorde vi nog för sista gången den här säsongen i förra veckan.

Jag har varit och handlat i dag, ibland tar det slut på allt samtidigt men nu är skåp och kylskåp fyllda så förhoppningsvis räcker det till slutet av veckan. Det blev även en tur till Granngården för jag brukar vara tidig med att köpa ett par amaryllislökar det är roligt när de planterats och börjar komma igång men det blev inga lökar idag, de som fanns hemma kostade 175 eller 179 kronor styck och det tycker jag är alldeles för dyrt, det får nog bli en som är planterad i kruka från ICA, men jag gick ju inte lottlös från butiken, en julen, enbuske följde med mej hem.

Det börjar klia i fingrarna och jag skulle mer än gärna börja plocka fram någon liten tomte, en ljusslinga i en glasburk eller något men jag får försöka hålla igen lite, jag tycker så mycket om julen så jag vill ha den länge så därför vill jag ha det mesta klart till 1:a advent, inte julgranen förstås den får vänta lite men annat pyssel och pynt plockas fram, det är allt trevligt. Sen när helgerna är över, och solen börjar titta i och den är lite högre upp på himlen då blir det röda alldeles för rött för mej och då ska julgardinerna och pyntet plockas bort.

Nu har jag suttit här och drömt mej bort några veckor framöver, jag har i alla fall pyntat lite höst på min gamla skärbräda och det hände någonting på lilla bordet, nu får detta vara någon vecka tills tomtar och änglar, granar och lyktor ska fram, snart kanske snön kommer och vi får ett vinterlandskap, men en sak som var i går eftermiddag och kväll, det blåste rejält här och kan ni tänka att mycket av löven som jag klippte ner i lördags blåste iväg, det finns mycket kvar men jag är tacksam för allt som försvann.

Snart kommer kvällen och  stickningen och jag placerar oss i TV:fåtöljen för att se på Fråga doktor, och Vår tid är nu och kanske Första dejten, det är löjligt men man behöver inte tänka till sådana program.

Ha det gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar