måndag 8 oktober 2018

181008 älgjakten börjar


och jag har inte sett en skymt av någon jägare. Förr om åren har man lagt märke till de utländska jägarna som kom innan jakten började, de fanns ute i samhället och i affärerna, man la märke till dem då de gärna gick klädda för jakt och även fruarna var med. I går kom dotter Lotta med goda wienerbröd och vi fikade och vi började prata om jakten för några år sen och nu. Det har blivit en märkbar skillnad och det har väl med vargfrågan att göra, det är ju nästan ingen som törs släppa sina hundar i skogen för numera är ju även jakthundar familjemedlemmar och man är jätterädda om dem.

Min tanke var att jag skulle klippa gräset i går eftermiddag och jag var bort och köpte mej bensin, men innan kaffet var urdrucket hade jag bestämt mej för att göra en tur till sätern. Min mobiltelefon har dålig täckning när jag åker över skogen så jag lovade att ringa när jag kom hem, jag brukar tala om hur jag tänker åka så att det kan ordnas skallgång efter mej.

Jag kom lyckligtvis hem ganska fort, jag såg som sagt var inte något som hade med älgjakten att göra, inte en människa och inte ett djur, ingen aktivitet av något slag som det har varit förr. När man pratar om jakt verkar det som jägarna nästan tycker det är besvärligt, har gemenskapen försvunnit även där,  förr kom det tyska oh danska jägare hem till oss och det pratades, vi åt mat och fikade och det pratades om dagens jakt.

Någon gräsklippning blir det inte idag, från en vacker söndag vaknar man upp till en riktigt ruskig måndag, det regnar och det faller löv så det blir en innedag, kanske jag ska sy gardiner, tvätta en maskin ibland kommer tanken att jag kanske skulle försöka baka något för till helgen hoppas jag att mina danska grannar kommer och då ska vi mysa med kaffe och kakor.

Kl 07.00 onsdag morgon kommer det en tjej hit och ska montera in fiberboxen, detta ska bli riktigt spännande att få se om jag märker någon skillnad.

Ha en bra vecka och sätt på er en röd mössa om ni ska ut i skogen utifall att det pågår jakt, Själv får jag inget älgkött numera men jag har beställt mej köttfärs från Westlunds Lantbruksprodukter och det är ju riktigt närodlat och bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar