tisdag 6 mars 2018

Ibland dyker minnen upp


I morse vaknade jag tidigt och det var omöjligt att somna om. jag läste en stund men så kom jag att tänka på saker, bl a min vän Kaija från Finland.  Jag har säkert skrivit om detta förut men minnet av Kaija kommer och går och när vi har träffats så har hon vetat mycket mera om mej när jag var liten än jag minns själv. Hon var krigsbarn och åkte tillbaka till Finland när jag var i 6-års åldern. Vi träffades efter ungefär 50 år och höll kontakten genom brev och hon var hit flera gånger, hon skickade paket och var så givmild. Det sista jag hörde av henne var att jag fick ett paket och sen har det varit tyst.  Jag har skrivit brev och ringt men jag får ingen kontakt, det känns inte bra tycker jag.

I går var jag på födelsedagskalas, där serverades det jättegod tårta från Hembygdsgården. jag tror att den kallas Hovets tårta, gottgott.

I lördags hände det stora saker här, jag har inte varit särskilt arbetsam de senaste månaderna men helt plötsligt fick jag för mej att jag skulle baka matbröd. Jag gjorde en deg i assistenten och tillsatte lite frön och skräp om jag hade, jäste, hällde ut degen i långpannan, plattade ut, jäste igen och stekte. Det är ju hur enkelt som helst och samtidigt gjorde jag mej en Midnattspaj och köttfärssoppa å nu har jag färdigmat i flera dagar, soppan har jag fryst in.

Jag har hjälpt min granne med att handla och uträtta ärenden för han fru hamnade på sjukhus förra veckan. Mannen är 91 år och frun fyller strax 89 år, de har ingen hjälp i hemmet utan klarar sej själva med allt, fantastiska människor och det är så tacksamt att kunna hjälpa dem lite och jag är så glad att de finns. Men nu behövs det hemtjänst och jag tycker det är märkligt att en utskrivningklar människa ska ta upp en plats på sjukhus,  anledningen är att sjukhuset inte fått klartecken från kommunens biståndsbedömare, en person som kommer hem från sjukhus och behöver hemtjänst kan väl inte vara så unikt.

I dag går tvättmaskinen för högtryck, jag kan inte förstå att en ensam människa kan få så mycket tvätt och nu får jag lov att ta fram strykbrädan och få undan stryktvätten, det är fint när man kan lägga in och hänga in kläderna och då känner jag att jag gjort något nyttigt men det är inte alla om håller med mej om detta arbetsmoment.

Ha det bra alla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar