onsdag 28 mars 2018

Stilla veckan


har infunnit sej här, nu njuter jag av dagarna och har inte några speciella måsten framför mej. Jag tar det lugnt. Jag städade här hemma förra veckan och i dag tänker jag dammsuga över, det går fint, jag ska griljera en skinka och steka lite köttbullar, ja laga lite påskmat och det är sånt som jag tycker är roligt att göra och så ska jag följa med grannen för att handla, det är inget som stressar mej utan det är bara fint om jag kan hjälpa till lite. När vi ändå ska ut i affärer tänker jag handla det sista inför påsken, grönsaker, frukt och lite påskmust.

I söndags kom mina danska grannar, jag blev så glad när jag såg dem glida förbi och den långa resan har gått bra. I måndags kom de hit, och kan tänka lilla Jack Russeln Connie var med som jag hoppades. En riktig knähund, pigg och alert och med en svans som viftar hela tiden. Hon kände nog att jag gillar hundar för hon kom hit själv och bekantade sej innan jag träffade familjen första gången för något år sedan. Jag tycker att det känns så bra under tiderna som de är här och vi träffas över en fika och pratar var och en på sitt språk, ibland går det åt pipsvängen men vi förstår varandra riktigt bra. Emíl har växt sedan han var här i slutet av november och han har fyllt 6 år och tappat 2 tänder. Härlig kille.

I går var jag till kusin med en bukett tulpaner och sa Glad Påsk till henne, ibland mår jag lite dåligt när jag varit hos henne, hon får den bästa vård man kan tänka sej av hemtjänsten, de är så underbara. men ändå. Ja det är ju hennes vilja att vara hemma och så är det väl med oss alla. På eftetrmiddagen blev det ett besök hos svåger och svägerska, först kaffe och gott fikabröd och därpå middag med hasselbackspotatis och oxfilé, och en liten förrätt, det smakade jättegott.

Jg köpte mej en Årets Pelargon i går 99:- ska bli roligt att se hur den klarar livhanken, jag gillar pelargoner men har lite svårt att få dem att tycka  om mej.

Glad Påsk alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar