söndag 4 februari 2018

4 februari och solen skiner


från en klarblå himmel, det var länge sen som det varit så vackert men jag tycker att det är lite kyligt, det är lite nordliga vindar här.  Det är många veckor som inte varit så trevliga, mycket snö, många snöfall och så isen som varit riktigt bedrövlig här men nu kan det bara bli bättre.

I alla fall så hoppas jag att det blir bättre för sopkörarna, min tunna står i en ställning och tots att det varit skottat fram till tunnan kör de den inte tillbaka utan den ställs precis i vägkanten och där blåser den ofta omkull och det har den naturligtvis gjort till den senaste tömningen, jag fixade inte att gå i snö till knäna nu, tunnan blev tömt i alla fall men öppningen på tunnan är fån mej, jag vill ju ha öppning av locket mot mej. Skit samma men lite irriterande är det ju när inte allt fungerar.

Jag har trotsat vintern lite och beställ mej lite fröer, pelargoner som ska sås tidigt, tomatfrön och lite krasse så nu var jag ut i garaget och hämtade in sålådor i fredags för jag trodde att sändningen skulle komma med posten, vi får se hur länge Postnord håller på försändelsen, det kanske var dumt att inte betala med faktura utan jag betalade vid beställning. Jag ser fram till att få börja med lite odlingar, förra året var jag inne på att ta bort växthuset och inte odla något  själv men nu tror jag att odlarglädjen börjar komma tillbaka, mina knän var så onda förra året så egentligen var det inte något som var roligt men nu börjar det kännas bättre, hoppas att det varar.

Jag tog mej en biltur nyss och tänkte fotografera lite men jag blev riktigt missnöjd med korten, jag vet inte varför. Kanhända jag var hungrig och till lunch idag blev det pyttipanna med rester från kylen,stekt ägg från Westlunds och inlagda rödbetor från Danmark, så gick mina tankar till goda vänner i Borås, vi umgicks mycket ibland när vi har varit ute på någon aktivitet lagade M pyttipanna och det sakade så gott, ibland dyker det upp fina minnen.

Nu är klockan 15.30 och solen skiner för fullt, kanhända att jag ska försöka göra en kaka i långpannan av ankäggen jag fick i fredags när jag handlade potatis och ägg hos grannarna.

Hoppas att vi får se mer av solen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar