lördag 27 januari 2018

sista lördagen i januari


Vilken vacker morgon att vakna upp till, några grader kallt men solen skiner. Vädermässigt har det varit en turbulent vecka med mycket snö, regn och blåst samt plusgrader och då kom ju den eländiga halkan. Rena blankisen med vatten på gör mej alldeles svettig, jag tycker att det är så obehagligt med isföre så jag har hållit mej inomhus, på onsdag på grund av mycket snö och torsdag var det is, till slut tyckte jag att det blev för eländigt att inte kunna komma ut till bilen ens så jag ringde min granne på granngården och undrade om han hade sand och om han kunde hjälpa mej. Tack och lov så hade han lite sand hemma så han kom med sin traktor och spade och slängde ut sand så jag kan ta mej till bilen och soptunnan och så sandade han vid postlådan.

Jag blev lite osäker på om jag skulle kunna åka till Torsby i går på träning men det gick alldeles utmärkt, stora vägen var ren och fin. Träningen gick också bra, tredje gången i går och jag börjar känna till stationerna och jag blir bekvämare med de rörelser som jag ska göra. Men jag blir svett och varm och när jag kommer hem och duschat blir jag riktigt ruggig och då är det skönt att krypa in i morgonrocken och ta en kopp te med till TV-fåtöljen och slappa.

Jag var hos Lotta efter träningen i går eftermiddag och där va min syster, vi blev bjudna på en så god lökpaj med kassler och sallad och därefter kaffe och tårta så jag var mätt och belåten när jag kom hem. En överraskning hängde på dörrhandtaget, en kasse med jättemånga garnnystan i glada färger så nu har jag något att bita i, tack Ebba.

Jag hade tänkt mej att åka och handla idag men jag tror det får vara, har så jag klarar mej över helgen, jag löser korsord, tittar på skidåkning och handarbetar i stället och njuter av att solen tittar fram.

Det var min vecka, nästa gång jag skriver har vi hamnat i februari. Njut i solen om en tittar fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar