söndag 18 februari 2018

Söndagsmat


De senaste dagarna har den mest tiden gått till idrott av olika slag, jag tycker om att se på skidåkning, längdåkning och skidskytte så det har blivit några timmar framför TV:n även Rally Sweden måste jag bevaka. Detta år har jag inte sett en enda rallybil förutom på bild men det ar varit mycket trafik på vägarna runt om. I fredags var jag till Torsby på träning och jag trodde att det skulle vara mycken trafik eftersom det skulle vara serviceuppehåll samma tid som jag skulle vara på sjukhuset, men icke, inte mera trafik än en annan fredag när jag åker fram och tillbaka. Nu börjar jag känna att träningen känns behaglig i mina ben, jag orkar lite mera och fått lite mera motstånd när jag sträcker ut benen och träningsvärken är faktiskt inte så farlig efter denna gång. Skönt.

Så till rubriken, igår förmiddag gick jag i morgonrock länge, det var bl a skidåkning men till sist knackar det på dörren, det var inget annat än bekänna färg och öppna, be om ursäkt för klädseln men det gick bra. Då kom tankarna på att jag nog måste åka och handla för det saknades en hel del. Men vad skulle jag äta till middag, på lördag blev det rester men söndag då? Jo då. så här timmarna innan februari månads pension rasslar in på kontot unnade jag mej en skiva entrecote, gjorde sallad, bakade potatis och vitlökssmör och nu sitter jag här och är sprängmätt, det gick runt även denna månad trots att det klagas så mycket, för min del är det viktigaste att jag kan betala mina räkningar och äta mej mätt  då är jag nöjd.

Jag har ju mitt stora dilemma som börjar höra av dej igen, det börjar klucka när diskmaskinen tömmer sej så nu är det dags för Sunne brunn och slam att komma hit för att göra en genomlysning och åtgärda felet, det kostar några tusenlappar men det är det värt och jag får väl skylla på mej själv till viss del för jag sköljer gärna ur stekpannan och häller ur olämpliga saker i vasken.

Om en stund ska jag koka mej eftermiddagskaffe och ta en skiva nybakad sockerkaka bakad på ankägg och hoppas att det slutar snöa för nu börjar jag bli trött på snön, nu vill jag att det ska börja töa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar