tisdag 31 januari 2017

januaris sista dag.



Jag är lite trött i ryggen och tar mej några minuter med en kopp kaffe och Veckobladet. Vädret är ju ganska tråkigt och jag kan inte sitta och vänta på att det ska klarna upp och solen ska komma fram utan nu försöker jag göra undan saker för att jag ska kunna njuta av solen när den kommer. Förra veckan fick mina krukväxter ny näringsrik jord, jag delade isär krukväxter och slängde en del, bl a svärmors tungor för det kan bli mycket av dem. Orkideerna har jag inte gjort något åt utan de får stå ett tag till, för ett  par år sedan växte det ut två skott på en orkideestängel, när det blev luftrötter skar jag av skotten och planterade, eftersom bladen växte köpte jag konstgjorda blommor och satte krukorna och märkligt nog när jag tittade igenom blommorna kommer det en blomstängel på varje skott så nu får jag få dem att växa uppåt, detta har jag inte trott var möjligt.

Det har varit dåligt med städningen efter jul, mer än slarvigt och i söndags kände jag att hela huset är dammigt så i går morse kom skurhinken och dammtrasan fram, och för en liten stund sen blev jag klar så nu känns det ok.

Jag äter medelhavskost och hittills har det gått riktigt bra och gott är det och inte behöver man väga, mycket grönsaker och frukt och det ska bli spännande att se om mina värden sjunkit och försvinner det något kilo är det mycket bra.

Vilken tur att sopköraren kom idag för min tunna var proppfull hur det nu går till, ibland funderar jag över hur jag kan ha så mycket sopor men den här gången berodde det nog på att jag rensat lite och gammal blomjord.

Nu ska jag försöka laga mej lite mat och sen ska jag ta mej an strykkorgen en stund innan TV-kvällen börjar, i går kväll tittade jag på Bonusfamiljer eller vad det hette, och det var ingenting som jag kommer att se på , vi får se vad denna kväll har att bjuda på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar