onsdag 8 februari 2017

onsdag


En dryg vecka har gått sen jag var här inne sist och då tyckte jag att vädret var tråkigt med dimma och gråmulet men idag skiner solen så fint med det drar kallt och det var -13 grader här i morse, tillsammans med vinden känns det mycket kallare. Jag trodde att när solen kom fram så skulle jag vara ute lite mera men det är nog för tidigt.

I går var jag till återvinningen med massor av tidningar och kartonger, jag har slarvat en hel del med att ta med mej skräpet när jag handlar, jag har legat på latsidan ett tag och då blir det mycket som ska fraktas bort.

I dag har jag varit till de danska grannarna, de är här på ferier eller vad det ska kallas, de har kapat upp en stor hög med ved och trots att de jobbar på såg de riktigt frusna ut. Jag har sticka en tröja till lille Emil 5 år, hoppas att den passar för det verkade som han vuxit en del sen i höstas. Emil verkade lite blyg och vi har ju svårt med språket också, det är inte lätt att vara liten, däremot kom en liten Jack Russel och hoppade in i bilen utan blygsel, vi har aldrig träffats förut men det kändes som vi var bekanta sen tidigare, en glad och lekfull vovve.

Jag beställde mej fröer i går också, grannpojken Noah säljer frö och jag har lovat köpa av honom och bland annat beställde jag "djungelgurka", om jag har tur ska det bli små gurkor ca 3 cm långa som man kan lägga in, ha i sallader och matlagning tror jag visst att det stod, ja det ska bli roligt att få börja plantera lite, den fina känslan när det gått några dagar sen sådden och det börjar gro och sticka upp plantor ut sålådorna.

I går fick jag tag på en bok som jag inte läst klart men  nu är det inte många sidor kvar så innan nattömnen kommer ska den vara utläst, när TV-kvällen börjar ska jag sticka sista ärmen på en barnkofta, jag fick en hel kasse med så fina garner så nu har jag jobb ett bra tag framöver.

I morgon blir det väl som vanligt, dammsuga, dammtorka kanske moppa av lite och till fiskbilen för inköp, några havskräftor skulle smaka gott sen blir det säkert något annat samt in och handla på ICA.

Klockan 16.30 via termometern -7.9 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar