söndag 3 juli 2016

Söndag


Det blir ingen gräsklippning i dag för återigen har himelens portar öppnat sej och det kommer skur på skur. Gräset är riktigt långt nu och skulle ha behövts klippas för flera dagar sen men regnet har satt stopp för detta och det är väl inte hela världen för min del men jag tycker synd om bönderna som ska börja med sina höskördar och det bara regnar och det kan vara svårt att komma ut på åkrarna.

Jag gillar inte nymodigheterna som visar sej här kring min tomt, jag gillar inte att det kommer en "gubbe" med en påle och slägga och hustrun i släptåg och börjar slå ner pålen i rågränsen utan att komma fram och prata med mej när jag är ute, att säja "jag äga detta" visste jag sedan förut och förändringar förstår man att det blir hoppas bara att det inte ska få växa igen för det har varit så fint med djuren som gått här och betat och hållit rent på markerna. Likadant blir det på min norra sida för den mannen vill plantera skog på sina ägor eller också blir det sly, tråkigt i alla fall om de öppna landskapen ska få växa igen, vi får se hur det blir men just nu känns det lite surt.

I torsdags ringer Lotta och undrar om vi ska göra oss en tur till Risberg, och visst det ville jag gärna men hur det än var så kom jag mej inte för med att handla, det gick helt enkelt trögt, en helt vanlig pelargon köpte jag och en förpackning näringspinnar, det var allt, på hemvägen var vi in på en Loppis och det blev inga affär där heller men om solen varit framme kunde vi ha köpt oss en kopp kaffe där.

En sak som jag är glad över är att det börjar komma knoppar i mina pelargoner och petunior som jag sått och som jag har väntat på skulle visa sej, det är lycka det, petuniorna var så små när jag planterade dem i amplarna så jag skulle egentligen ha haft en pincett och nu är de stora.

Nu får det bli en tekopp och en stund med Lev Landlig, det är underbart att sitta och drömma sej bort i den norska tidningen som är så trevlig.

Ha en bra dag och hoppas att vädret blir bättre för oss alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar