onsdag 27 april 2016

Onsdag


Vilken fin förmiddag det har varit idag, just nu har jag tagit mej lite lunchrast ute på verandan och idag blev det rester, de ska ätas upp de också och innan jag tar till tekoppen så skriver jag några rader.

I dag är dörrar och fönster öppna så att det kommer in ny frisk luft, det är ett tag sen som jag har låtit luften rotera tycker jag och så dammigt det blir, jag har nyss städat badrummet och jag förfäras nästan över allt damm som finns därför en anledning till vädring. Nu ska jag torka av köksgolvet och sen har jag städat över det jag planerade i början av veckan, alla deklarationer till kusin och grannar är avklarade och räkningar och förfrågningar skickade så när jag är klar med städningen har jag bara mej själv att tänka på och så mina plantor förstås.

Nu måste det bli varmare ute så att tomat- och paprikaplantor kan börja komma ut några timmar om dagen för det behöver de. Planerar tillsammans med Lotta att göra en tur till Risberg på fredag om det inte snöar, jag behöver några korgar och ett par balkonglådor och säkert är det blommor som frestar, det är väl mest penseér som är aktuella nu.

I morgon blir det ett besök hos fina Cornelia, det är nämligen klippdags så jag är skaplig i håret till kungens födelsedag  för då blir det nog TV:soffan.

När jag sitter och läser igenom vad jag skrivit tänker jag återigen på ordet "planera" som jag ofta ser återkomma, jag är mycket för planering och att allt ska flyta på utan krångel, till viss del är det säkert småskador från arbetslivet och jag köper fortfarande timdagbok helst med spiral i ryggen och den aktuella boken är nästan alltid med mej i handväskan.

Nu ska ni ha en riktigt trevlig sista april och 1:a maj och hoppas att vårvärmen kommer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar