söndag 22 november 2015

Söndag eftermiddag

Å så fint det är med några köldgrader, hög fin luft och rimfrost, det blev betydligt ljusare när det blev vitt på marken och det lyser så fint från slalombacken där snötillverkningen är i full gång, det blir vinter i år också.

Men det uppstod ett litet problem i fredags eftermiddag, jag var bjuden på eftermiddagskaffe hos svåger och svägerska och när jag kom hem tog jag mej inte in för altandörren har frusit fast. Efter en stunds funderande tog jag mej in i de nedre regionerna och lyckades till slut ta mej in i huset men där satt jag sen inlåst och infrusen. Då känns det ganska ensamt och när jag lagt mej kom tankarna, ingen tar sej in om jag blir sjuk eller något annat händer så att jag måste ut, ja ni vet, det blev ju ganska sent innan John Blund anlände. I går morse var jag ute med hårtorken och lyckades tina upp så att dörren kunde öppnas sen var det bara att åka i väg och fråga hur man bär sej åt, silikon fick jag till svar, inhandlade denna vara och hem och strök på listerna, hoppas att det varar ett tag.

Det har varit lite avigt för mej, jag har köpt en amaryllis och nu skulle jag göra lite fint kring löken men jag har förlagt mej på dekorationerna, en fin ställning till stängel, en ängel och lite annat har jag gömt eller lagt på ett ställ så jag skulle veta var, ja just var. Hoppas att de kommer fram när jag tar ut tomtarna från sina gömslen, och när jag ändå inte tycker att det är så roligt kan jag berätta att jag har fått raka upp en ½ tröja i dag eftersom jag stickat fel men en ´del ska jag ta igen framför TV:n i kväll.

Det bästa med dagen var maten, fiskbilen levererade i torsdags, jag var sugen på färska räkor och det var det tydligen flera som var för de har tagit slut och en fiskmiddag skulle jag ha så det blev en rulle eller rullad med lax, räkor och rödspätta, tillsammans med grädde och kryddad creme fraiche och in i ugnen blev det mycket gott.

I morgon menar jag mej att baka lite saffranskransar och eventuellt några grova limpor sen börjar jag väl så smått att plocka fram lite julsaker, sätter en krans på dörren och lägger på en annan duk på altanbordet så att tomtarna får sin boplats och så ska jag ju kolla så att ljusstakar och stjärnor lyser.

Efter en vacker dag är det nu -7,9 grader, Trevlig söndagskväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar