torsdag 15 oktober 2015

Torsdag


Nu är kopparbunkar mm uppsatt på väggarna i köket, men nog är det märkligt att när man behöver verktyg så saknas de och detta trots att jag är själv. I söndags behövde jag en hammare men hur jag än letade både inne och i garaget så fanns det ingen så jag fick tag på en häftapparat och det fungerade denna gång. Likadant är det med skruvmejslar men det har jag faktiskt hittat två stycken denna vecka.

Jag gick ju i gång på vår poet från Hagfors som kåserade om  Jantelagen, jag tycker att han är så härlig. Jag kände att mina händer ville tvätta fönster och byta gardiner, det är inte ofta dessa tankar kommer helt oförberett men jag fick energi och jag startade, det var nödvändigt kan jag säja. När jag gjort mej nöjd på tisdagen tyckte jag att det var så fint ute så en tur till skogen för att plocka mossa satt inte fel. Jag tog med mej en papperskasse och drog iväg, jag hittade jättefin mossa och jag plockade ganska mycket jag brukar plocka till mina grannar också. När jag var klar åkte jag en bit längre inpå skogsvägen för att vända, jag mötte en bil och det var inget konstigt med det när det är älgjakt men när jag åkte tillbaka möter jag samma bil som stoppar mej. Jag kände mannen som körde och han visade mej björnspillning på vägen inte alls långt från där jag plockade mossan, den ena spillningen var färsk. Undrar om nallen spanade på mej när jag knatade runt i mossan. Det var intressant att se men när jag kom hem började jag fundera på vad som kunde ha hänt, jag kanske har varit ett kadaver i dag. Usch dessa är ju farligare än vargen.

Nu är mina fönster strax färdigputsade, jag törs inte klättra så värst mycket så Lotta ska komma och hjälpa mej med 2 fönster som ska putsas emellan och på utsidan, gardinerna är klara och det känns så bra.

-4,3 i går morse och -3,9grader, underbar hög luft, i morgon ska jag följa med en släkting till Torsby.

Nu tänder vi ljuslyktorna och ser på Go´kväll och stickar somvanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar