torsdag 6 augusti 2015

Torsdag


Jag sitter fortfarande och myser och är så glad över att det är färdigkaklat i köket och att nya köksfläkten är på plats. Det var verkligen behövligt och jag vill inte tänka på hur fläkten såg ut, gammal uttjänad och fet men så mycket matos den har fått suga åt sej.

Det har varit en riktig "rotdag" här idag. Jag satt i går kväll och skrev en inköpslista för nu var det slut på i stort sett allt men det konstiga är att jag inte fick med mej allt, jag skulle ha kaffefilter och kassler, jag har sett ett recept på Gourmetmorsans blogg på en gratäng med ris, kassler. purjolök och champinjoner en sås av grädde lite majonnäs lite chilisås samt kryddor, bara att hälla över i gratängformen och strö över riven ost. 225 grader 15-20 min. Det såg så gott ut. Det är nog inte så dumt med köttfärs i stället för kassler, jag får prova mej fram.

Fortsättningen på dagen blev ett besök i blomsteraffären, Lotta kom efter att jag har rört till det för mej, det behövdes en liten rensning innan jag plockade in det färska så hela köksbordet var belamrat med varor, men vi fikade med kaffe och prinsessbakelser, Lotta åkte hem och snälla Siv kom och vi konstaterade att vi har det väldigt bra, visst, jag kan bara hålla med.

Jag har varit lite vidlyftig sen en vecka tillbaka, torsdagskväll förra veckan var det födelsedagskaffe, fredag var jag till syster Annica och blev bjuden på middag, lördag var jag och en väninna utsocknes och på kvällen var Hagfors Dragspelsklubb på Hamraberget och spelade fin musik mellan 18 - 21, precis lagom för en tant att vara ute på underhållning. Det var så trevligt med mycket folk, blandat unga och äldre, det serverades kolbullar mm. Söndag var jag till svåger och svägerska, måndag till grannen Marianne, tisdag hos Siv och i går var jag till en tidigare arbetskamrat, är det inte bedrövligt, jag har inte uträttat särskilt mycket denna vecka.

Men jag har fållat ett tyg som ska bli duk och nålat ett stycke som ska bli löpare och så plockar jag lite här och där.

Nu ska jag gå ut på verandan och lösa lite korsord det är att vila samt motionera hjärnan lite, det är en fin kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar