söndag 20 juli 2014

Söndag


Det är varmt åt mej nu, lite så att jag vill klaga, svettig, lite tung i huvudet och stel överallt, det skulle vara bra med en regnskur både för folk och fä. Rabatterna är torra och jag tycker inte att det förslår något med att vattna med slang och kanna men det börjar komma tomater och det gläder mej.

I tisdags fick jag ett ryck, jag hade ägg liggandes som jag inte var riktigt säker på om de var matnyttiga men det var de så jag bakade två sockerkakor och en plåt med fröbröd, bullar saknas i det här köket men med fröbröd, smör och ost går det bra till en kaffekopp.

På onsdag var jag till Segenäs och fick träffa Stellans systerson Niklas, det var trevligt och han kom in hit innan han åkte tillbaka till Stockholm. Gräsklippning hela eftermiddagen, men nu  tycker jag att växtligheten har stannat av lite, det är väl för torrt.

I fredags var jag till kyrkogården, jag satte inte dit några färska blommor  för de står sej inte alls i värmen men de planterade blommorna var rätt fina. Ett besök hos kusin som tyckte att det var eländigt att bror och svägerska har åkt bort några dagar, vilket elände för henne tyckte hon. Klockan 14.00 var det begravning efter en god vän. En vacker begravningsgudstjänst, lite annorlunda men fin på alla vis och när jag kom hem tyckte jag att det var lördag.

Gårdagen tillbringades i soffan på altanen, läste färdig en bok och korsordet som vanligt och jag tror bestämt att jag somnade en liten stund också.

I dag har jag fått mej en ny FB-vän, en släkting som kom till kusin och hade med sej gamla fotografier, så fina kort på människor som man inte vet något om men som är förfäder, ett fotografi på pappa fick jag med mej hem, han hade världens sportmössa på sej och han spelade dragspel.

Inga planer för nästa vecka förutom eventuellt en tur till Tiomilaskogen om det inte blir för varmt.

Ha det skönt alla vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar