tisdag 18 mars 2014

Tisdag


Våren tränger sej fram trots både sorger och glädjeämnen. I dag gjorde jag mej en runda med bilen och åkte runt sjöarna och det har ju kommit så mycket sjöfåglar, massvis med svanar och kanadagäss har jag sett och någon pratade om att det har synts tranor i trakterna. I går trodde jag att det var en stare ute på gräsmattan men jag tog nog fel för det var nog en koltrast, näbben var nämligen orangegul.

I dag har jag varit till mina grannar på förmiddagskaffe och där blev jag kvar så länge så det var nästan dags för "aftaskaffe", vi hade en del att dryfta eftersom vi var ute på tur i söndags. Vi var till Ambjörby på en heldag och det var och är så trevligt med alla Holmbergssyskonen med respektive och så Elsie och Gösta. Nu planerar vi för nästa resa upp över Klarälvdalen där snön fortfarande ligger kvar. När jag gick hem från Jonssons idag stod 2 rådjur och betade strax utanför och i åkerkanten satt Jonssonskatta och tittade på.

Jag kan berätta att hjärtbladen börjar komma på mina pelargonplantor och paprikafröna har grott rejält så om ett par veckor är det säkert dags för omplantering.

Det kom ett sorgligt bud i går morse, en kusin har lämnat oss, en riktig kämpe som alltid ställt upp när vi behövt honom, Sov gott Ove.

Hoppas att vädret får vara vackert för livet är ju lite lättare när solen skiner på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar