fredag 26 augusti 2022

Lite tårar i ögonen

har jag då en mycket kär vän sedan barnsben har gått bort och idag klockan 14.00 är det ett avslut för henne i Norra Ny kyrka.  Jag skulle av hela mitt hjärta velat delta men av olika orsaker kan jag inte, men jag har suttit i lugn och ro och varit med på mitt lilla sätt med att tända ett ljus och vara tacksam över att fått lära känna denna fina människa.

Annars är det mesta som vanligt, skolorna har börjat, det kommer kallelser till tandhygienist, fysioterapi och den 5:e covidsprutan, tandhygienisten var jag hos igår och det gick fint men en liten flisa har lossnat i en lagning så det ska åtgärdas på måndag, sjukgymnastik påbörjas den 15 september och sprutan ska jag få 16 september så nu börjar höst/vintersäsongen.

Jag njuter verkligen av de fina dagar vi har, det ska vi göra men jag har även börjat titta på TV lite, det blir mest rapport och Go´kväll hittills, valutfrågningarna ger mej inte så mycket, anklagelser om gamla uttalanden, jag vill veta hur framtiden kan tänkas bli, och så har jag lite svårt med dessa skjutjärnsjournalister. Stickningen har också kommit fram men jag tar det försiktigt med mina leder, det blir små stunder med strumporna. Men hör och häpna, på min balkong står sen många år en "motionscykel", den har använts periodvis men nu har jag börjat trampa runt på den, hoppas att den kan hjälpa mej att mjuka upp mina fotleder och kanske ryggen, sen får vi se om det eventuellt blir vattengympa, och då måste det bli inköp av en ny baddräkt.

Fy katten så dyrt det är att tanka bilen, jag tankade 8 augusti och då kostade dieseln 22:98 upptinad kostade den 25:83, jag åker inte så mycket 36,5 mil  har jag åkt  på 19 dagar, fyllde tanken idag 19,11 liter summan slutade på 493:61.

Nu ska jag lägga min hand på en upptinad skinkstek, det ska bli några snitlar som ska paneras och stekas i morgon kväll med hasselbackspotatis och beasås, tomat-och löksallat till, det ska bli gott och då tar jag kanske fram en flaska alkoholfritt vin som dryck till. Resten av köttet blir en gryta som ska få efterkoka tills bitarna ramlar isär och det tillsammans med lök, morötter, chili och goda kryddor samt egeninlagd gurka. 

Ha nu en skön och vilsam helg, det ska jag försöka ha






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar