söndag 21 mars 2021

Solen skiner och det blåser friskt

 och som vanligt har jag mina långa morgnar, det är ingen brådska att komma igång. Jag tar tillvara morgonstunden, har jag en god bok kan jag ligga och läsa ganska länge eller så blir det en lååång kaffemugg med en torr fullkornsskorpa, jag kollar dagens TV-program så att jag inte missar någon skidåkning så här i slutet av säsongen. Främst gillar jag skidskytte men det går även bra med vanlig skidtävling, det har varit så bra att ha haft vinteridrotten i år, det har hjälpt mej från många tråkiga stunder.

Nu har ju coronan slagit till i vår kommun och samhälle med stor kraft och sorg, jag känner mej så osäker, jag vill inte gå in i butiker, men igår var jag tvungen att ta tjuren vid hornen, ta på munskyddet och gå in i en butik för att hämta ett paket, jag hade att välja på att låta paketet gå tillbaka eller hämta, det var lite garn i lådan och det gjorde att jag hämtade det. Jag hittade en personal direkt som hjälpte mej men när jag skulle plocka fram meddelandet på telefonen immade mina glasögon igen totalt, har ni varit med om det, så inne i butiken var allt dimmigt, och en bekant kände inte igen mej så jag sa Hej .... det är jag som är bakom masken, men oj jag kände inte igen dej fick jag till svar och det är nog inte lätt.

Jag vill så gärna köpa mej lite vårblommor, men det är lite för kallt ännu, jag såg krukor med påskliljor men de stod i full blom så de kunde jag inte köpa, jag får vänta till påsken. Endera dagen ska de nysydda köksgardinerna sättas upp men först ska fönstren rengöras, sen vill jag gärna köpa mej nya krukväxter till köksfönstret, mina aralior har blivit så stor så de ska få flytta på sej.

På onsdag ska jag till Torsby på läkarbesök, ska jag kunna besöka min syster som bor där? ska jag träffa Lotta som bor där? Jag vet inte hur det blir dagarna får utvisa. Så länge som smittan härjar här blir det säkrast att handla över nätet så det ska jag börja med nästa vecka har jag tänkt.

Nu ska jag ägna mej åt peronlig omvårdnad, äta lite lunch och plocka fram lite hönor och tuppar.

Ha en bra vecka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar