torsdag 18 februari 2021

Äntligen

 säjer jag börjar det hända saker. Vilken lättnad att få veta att tidsbeställning till covid-vaccinering påbörjas och de äldsta får sina första sprutor. Om några månader kanske vi kan börja umgås ( med försiktighet), jag tycker att det ska bli skönt. Jag själv lider inte av att vara själv men det är just det spontana jag saknar, att bara slinka in hos grannarna eller att några personer kommer hem till mej. Det hoppas vi att det blir ändring på ganska snart. 

En annan sak som förvånade mej är att det ska kunna utgå reseersättning för personer som ska få sitt vaccin, varför kan vi inte bjuda oss själva på den resan, vi  kan väl för allt i världen inte få allt gratis, vi tar bilen och åker till olika aktiviteter, Dollarstore och Lidl har bilar på sina kundparkeringar, en del åker till närmsta storstad och går i köpcentran så varför ska man ha ersättning för en resa som kan skydda och rädda våra liv. 

Men till vardagen, jag är glad att kylan har gett med sej något, både jag och strömmätaren mår bättre, när det blir långvarig kyla kommer mina tankar till strömavbrott, usch vilket elände samtidigt blir elräkningen någon tusenlapp dyrare när allt fungerar, så är det.

Jag fortsätter med mitt stickande, hörde på Hantverkstán att de säljer mycket garn så det är säkert många som sitter med sina handarbeten och jobbar på, i dag ska jag klippa till mina köksgardiner för nu  har jag bestämt mej för hur de ska se ut och det blir att få igång min Bernina och så ska vi sy. Jag ska även plocka ur ljusslingan ur kungsgranen ute på verandan, den har stått sedan slutet av november och det har inte ramlat ett barr från den.

Det är många tankar som kommer när man börjar tro att det om någon månad blir vår, små planer kommer smygande, jag hoppas innerligt att med våren och sommaren ska allt elände vara över och längrar efter mina goa, fina danska vänner och grannar,vi har inte träffats sedan förra julen, de skånska  godingarna ska vi eller inte glömma, Stallet väntar på dem och alla nära och kära snart ska vi sitta på verandan och fika hoppas jag.

Ha det fint alla vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar