onsdag 10 juni 2020

Onsdag mitt i veckan


i morse tänkte jag att nu på förmiddagen gör jag mej en tur in till samhället för att handla alldeles själv då jag trodde att de flesta människor skulle sitta hemma och se på TV när Palmes mördare skulle avslöjas. Jag kan säja att det var en bra ide för mej då det var bara jag och en kund till i butiken, jag är riktigt nöjd med att ha fått handlat så jag klarar mej cirka en vecka. Därefter åkte jag till kyrkogården och planerade klart där så nu känns det lugnt, isbegonierna gjorde sej fint till järnkorsen. Till midsommar ska det sättar midsommarblommor i vaserna och då ska det fyllas på vatten i lådorna.

I måndags planterade jag i balkonglådorna och gjort klart amplarna, tomatplantorna fick sej lite omvårdnad och blivit uppbundna, de blommar också men det är dåligt med humlor, de går hellre på blommorna så jag får ruska om och hoppas att de pollineras.

Helgen var ganska tråkig, på söndagförmiddag gjorde jag mej en biltur, jag åkte till Kärnåsen, allt var ju tillbommat där men oj så vackert, jag satt där en stund och då gick mina tankar till Allan Shulman som regisserde Älvdalssagan som spelades på Kärnåsen. Min resa fortsatte mot Sörby, Lakene och jag gjorde mej en tur till Lovisebergs herrgård där det serverades kaffe, synd bara att det blåste så kallt annars skulle ha köpt mej fika där men det får bli en annan gång, hemresan förbi Lakene ostgård, denna gång såg jag inga djur ute på ängarna, det har varit lite exotiska varelser där tidigare år.

Resan dröjde 2 timmar för mej och det är skönt att komma hem igen, grannen kom med sin lilla fina hund och hon stannade och fikade tillsammans med mej, en värdefull avkoppling i denna vardag.

Jut nu denna onsdagseftermiddag känner jag mej belåten, jag har fixat det jag tänkt mej, i morgon ska gräset klippas och kanske dammsugaren kommer fram en vända. Ingen stress och hets, vi ska ta dagarna som de kommer och glädjas åt att vi är friska då det är mycket som händer runt omkring, både bra och dåligt. En kusin avled i fredags i Corona, sorgligt och man tänker till för vi är lika gamla och det påminner om att man ska vara försiktig.

Sköt om er

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar