söndag 21 juli 2019

Söndag förmiddag och det regnar


Så snart det kommer regndroppar bli jag lite nedstämd och börjar fundera över hur dagen ska bli, det är tråkigt med regn trots att jag vet att det måste komma men det kan störa mej i mina vanor. Jag kan tycka att det är lite mysigt om regnet kommer på natten och man hör hur det smattrar på taket eller om det kommer en skur på dagen och att solen visar sej efter en stund.

Som jag tidigare sagt så går tiden så fort  och här uppe på krönet är det full rulle, inte speciellt hos mej men i omgivningen. Danska grannarna har Loppis och den är välbesökt, så roligt att det
är full fart på vägen här ute, vänner och bekanta kikar in här hos mej emellanåt vilket känns fint. Och så barnen, Emíl kommer susande på sin fina cykel,  tittar in och blir fägnad med en läsk, glass eller något annat onyttigt som jag vet att han gillar, Anna med Erik och William tittade in en kvällning under veckan och det blev lite glass, tyvärr fanns det bara 2 strutar kvar så barnen fick varsin, lille Johannes och mamma Ida har varit och badat, så skönt alla har det.

Men som sagt, idag regnar det och det är risk för åska, jag funderar på vad jag ska göra och bestämde nyss att jag ska fixa till de små barntröjorna och hängselbyxorna som Gitte ska få med sej till Danmark, allt är klart förutom knappar som ska sys i och så ska de pressas lite, det är så roligt när saker blir klara och nu ska strumpstickorna igång. Det är faktiskt roligt att sticka strumpor, man kan sitta och prata med vänner eller se på TV och det fungerar riktigt bra.

Nästa vecka skulle det sitta fint med en grillkväll igen, förra veckan när vi grillade härute mullrade åskan, lilla danska Connie skakade i hela kroppen av obehag, det var synd om henne, vi andra åt med god aptit och hade en trevlig kväll och det hoppas jag att den upprepas.

Veckan som kommer är ganska orörd, synundersökning på torsdag är inbokat, jag kikar lite på glasögonbågar, jag har en liten känsla av vad jag skulle vilja ha, vi får se vad butiken har att erbjuda men det är svårt med så stort urval.

Ha det bra alla vänner tills vi hörs nästa gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar