söndag 28 juli 2019

Söndag förmiddag


Förra söndagen kände jag mej lite nedslagen för att det kom lite regn, men idag skulle det kännas skönt med en skur från ovan. Det här är inte något önskeväder för mej, jag mår helt enkelt inte toppenbra av gassande sol och varma nätter, leder är extra stela och värker lite mer än vanligt och jag gillar absolut inte att vara konstant svettig dygnet runt. Jaja jag kommer säkert att jämra mej när regnperioden kommer också.

Jag gör just ingenting numera, stickningen får ligga till sej för händerna är svettiga, lösa korsord är nästan omöjligt för tidningspappret fastnar på armarna, men det har sin övergång, vädret ändrar sej och då det blir lite svalare mår jag bättre.

I alla fall var jag till Synoptik i Hagfors i torsdags, och som väntat behövde jag nya glasögon, det blev inte bara 1 par utan 3. Progressiva vardagsglas, progressiva solglasögon och 1 par läsglasögon. Med fina rabatter kände jag mej supernöjd när jag var klar och hade betalat, det kostade faktiskt inte en hel förmögenhet och jag tycker synen är så viktig för mej.

Jag sitter för det mesta ute på verandan och njuter, jag är så glad över grannarna som tittar in och vi delar på det magra brödfatet som finns här, fiberskorpor och pepparkakor samt rån, det gillar lille Emíl, han är inte riktigt "fulltandad" ännu, han har lite gluggar som det ska vara hos sjuåringar. Jag är så glad för dessa grannar, att bara sitta och prata en stund över en kopp kaffe är så fint och vi lär oss av varandra, senaste veckan har jag lärt mej att jag inte ska fråga Emíl om han vill ha en glass, ofta har an svarat nej eller skakat på huvudet, men nu vet jag kära lilla vän att jag ska bjuda på en is i stället för ett glas vill han inte ha. Det blir språkförbistringar ibland med det får man ta.

Nu ska jg gör mej en tur till dottern och se m hon kanske bjuder på förmiddagskaffe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar