måndag 13 augusti 2018

Vecka 33 och det känns som om


hösten börjar göra sitt intåg här hos mej. Regnet som kommit är ju hur välkommet som helst och det har satt fart på gräset så denna vecka måste jag klippa men blommorna ser ut att vilja gå in i vila. Både tagetes och krasse verkar ha i stort sett blommat över, tomaterna mognar pö om pö och de smakar så gott, plommonen är ätmogna och mycket goda. Snart ska jag köpa mej lite gurka för inläggning och så ska jag göra lite tomatmarmelad. Jag tycker mycket om sådana sysslor.

För övrigt har jag ju flyttat in från verandan på kvällarna, det är ju lite svalt och det blir mörkt lite tidigare så nu är stickkorgen och böckerna inflyttade till vardagsrummet och där har helgen tillbringats med friidrott som underhållning. I lördags när jag satte på TV:n var det golftävling och jag begriper ingenting av denna sport men jag kikade lite över stickorna och det blev lite spännande för de svenska deltagarna så jag tittade lite i går kvällningen också, det trodde du väl aldrig att jag skulle sitta och titta på golfspel syster Annica.

Stickningen, ja det har inte blivit just något på hela sommaren, jag ha blivit svett om händerna när jag sett ett garnnystan men nu, jag har börjat sticka en "fiskartröja" till en skolgosse och det är riktigt roligt.

I fredags när jag handlade tyckte jag att jag skulle baka lite, inköp av av jäst och smör samt en påse mix till surdegsbröd, bara tillsätta jäst, vatten och rapsolja, enkelt det var bara lusten som försvann, det är jag det, men ikväll kanske det blir ett par limpor gjorda. Innan dess ska jag hänga upp en tvätt och sen åka till en kusin som fyllt 85 år och fika. I går hade en svägerska födelsedag och i dag är det Emmas födelsedag. Grattis igen på er.

Jag vill gärna planera min vardag, så i morgon har jag tänkt att städa över lite för jag har hört att det börjat monteras boxar eller vad det heter till fibern och då får jag lov att ta bort lite damm så att vederbörande inte blir solkig om knäna. Detta får mej att minnas från arbetslivet när det var sjukkontrollanter ute i stugorna, mannen som gjorde besök berättade att när han var till en kvinna och han hade presenterat sej sa hon, "vänta ska jag torka av soffan så att sjukspion int blir blöt i r?va. Vad hon haft på soffan förtäljde inte historien

Nej nu ska jag hänga tvätt, duscha och klä mej och åka på födelsekalas i det vackra normala sommarvädret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar