torsdag 12 juli 2018

torsdag eftermiddag


och jag tror att jag tagit in helgen. Efter dagens middag blev det en stunds vila i altansoffan, lite korsdag och fläkten som surrar lite gjorde ej riktigt sömnig men då måste jag stiga upp och hitta på något att göra. Stickningen har legat nere hela sommaren, jag blir svettig om händerna så fort jag tänker på ullgarn, jag tog fram stickor och ett nystan i söndags men det blev inget mera. Jag har latat till mej riktigt.

Men i morse når jag tittade ut och det såg lite mulet ut så kom tanken att det kanske kan komma regn, och i samma stund ryckte jag sängkläderna ur sängen, ut med mattor och överraskade mej med att börja städa innan regnet kunde komma och det var ju tur för det kom bara några små prickar på bilen och trappen. Men mattor och sängkläder fick frisk luft? de hängde ute och golven blev torkade och det var ju faktiskt mer än nödvändigt. Jag gjorde en dumhet i går, rensade ur kylskåpet lite och hittade en burk med fetaostbitar i olja, de var nog inte så fräscha så för att skona avloppet från fett ställde jag burken i en plastkasse och naturligtvis skruvade jag inte till locket ordentligt, kassen fylldes på under dagen och jag ställde den på golvet för vidare transport till soptunnan, det olyckliga var att oljan rann ut på golvet och jag trampade i det blöta, jag trodde att jag sölat vatten eftersom jag blev blöt om fötterna, travade fram och tillbaka ut och in innan jag upptäcker mina feta fotavtryck överallt, det var inte vatten utan olja. Fy så tråkigt att bara erkänna att man gjort något dumt. Men nu har jag rena golv eftersom de blivit torkade två dagar på rad. Efter städning blev det dusch och hårtvätt och det var mäkta skönt.

Efter lunch var jag till ICA och handlade, det är all märkligt att man orkar äta trots denna värmen, jag tycker att jag varit svettig i två månader men jag äter och glömmer att dricka regelbundet men det har jag börjat tänka på lite mera nu.

Danska grannarna kom i söndags och det är så trevligt, tisdag eftermiddag hade vi en fikastund med kaffe och läsk, och lilla huden Connie var också här, Emil är en riktigt go liten kille, han åker cykel och idag har ha varit hit och visat upp sitt trasiga knä och en skada på armen, Detta renderade i att han fick två glasstrutar med sej hem en till honom och en till hans tjejkompis som kom hit idag.

För övrigt är det så lugnt så det är inte något att orda om, Lotta och jag var på Moccaccino och åt lunch i söndags annars blir det korsord, vattna blommor, kolla på tomat- och gurkplanta och de börjar faktiskt bära frukt. Det kommer inte att bli någon stor skörd med det är hemodlat från frö till planta osv.

Ha det skönt, kanske någon som ska på dansbansveckan i Malung.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar