fredag 1 juni 2018

1 juni 2018


och jag har nog aldrig varit så varm och svett under maj månad som i år. Det är ju inte någon måtta på temperaturer. Ibland nä jag tittar på björkarna härute har jag kommit på mej med att kolla om det är några gula löv för på något vis känns det som att sommaren snart är över och egentligen har den ju inte börjat än. Men, just nu har solen gått i moln här och det kanhända att den kan komma någon åskskur i kväll har de sagt på radion, hur som helst, det skulle vara riktigt skönt med en rotblöta, det skulle vara bra för växter och gräsmattor och även för bönderna att få lite vatten.

På tal om växter så var det ju försäljning på Lantgården och där kunde man frossa bland krukor och amplar så nu har jag planterat det jag köpte, och tomaterna har fått jord i sina hinkar, tagetesen har jag också planterat i krukor så nu är det bara att vattna och gödsla lite, det är ju härligt. Mina små pelargonplantor ska bli utsatta nästa vecka. och även kyrkogårdens rabatter ska planteras.

Dagarna och veckorna rullar på en del dagar har varit bra men så kom jag till den 29 maj, jag skulle vilja ta bort den dagen ur almanackan, den dagen somnade Stellan in för 9 år sedan, det var pingstdagen och mors dag och det är med sorg i hjärtat när detta datum närmar sej, men det går, man får bita ihop och tänka att det händer sorgliga saker många gånger om dagen och man är inte ensam om att känna sej sorgsen, det är ju helt naturligt att livet är lite upp och ner ibland.  Jag är inte den människan som alltid är så perfekt och positiv utan jag kan visa att det finns mörka dagar i mitt liv.

Vi vill gärna klaga på vården och vårdcentralerna, folk tycker sej bli dåligt bemötta och det ena med det andra, för några veckor sedan fick jag brev från min läkare på VC om att jag skulle få träffa en hjärtsköterska eftersom mitt blodtryck blev ostabilt efter knäoperationen, jag visste inte att det fanns någon sån här, men för ett par veckor fick jag en kallelse med tid för besök och att jag skulle ta prov veckan innan.I går var det dags för besöket, en mycket positiv upplevelse. Sköterskan och jag satt och pratade om hur jag bodde och hon ställde frågor, hon gick igenom provsvaren och allt kändes bra, så säjer hon, nu ska jag ta blodtrycket på dej, javisst sa jag och skulle ta av mej sandalerna och som vanligt lägga mej ner för att vila innan men det behövdes inte, jag satt kvar på britsen oh hon lyssnade på mej och tog så blodtrycket med gamla rejäla mätare, och jag blev så förvånad när hon talar om vilket tryck jag hade, för så lågt har jag inte haft på flera år, jag blev så förvånad så jag var tvungen att fråga om på nytt. Tänk att pratstunden innan hade så god effekt jag som brukar få ligga 15-20 minuter innan testet.

Nu kan jag tala om att de mörk molnen har försvunnit och nu skiner solen igen, inget regn kom det.

Ha en fin helg alla i morgon ska jag på 89-års kalas och nästa helg är det 2 studentfester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar