tisdag 19 december 2017

tisdag i julveckan


Nu är vi inne i julveckan och det börjar ordna upp sej för mej. I går kom Ulrika hit och plockade ut agrafferna i mitt sår, det gick alldeles utmärkt, såret har läkt fint och det blev mycket smidigare när de kom bort. Jag tror kroppen säjer till när det ska ske en förändring för de senaste dagarna har jag känt med rejält irriterad för det minsta och det skyller jag på att klämmorna skulle bort ur kroppen, jag känner mej lite snällare när de kom bort, tack Ulrika.

Jag fick faktiskt till det lite i går, jag stekte julköttbullarna och bakade en sockerkaka och i går kväll njöt jag av att ha gjort något nyttigt och så fick jag besök av grannbarnen Erik och William med mamma Anna, jag blir så glad när de kommer, Erik har gjort en teckning till mej på Dagis som var så fin och William är en riktigt glad unge som skiner som solen. De snälla hade en TV-kaka och julblommor med sej och pojkarna fick sina julpaket. Härliga tider att vara 3 och fem år gamla.

Det har hänt en märklig sak här hemma och jag kan inte skylla på någon annan än mej själv, men, min kortläsare till bank-Id har helt enkelt försvunnit, i går skulle jag kolla mitt konto och dosan finns inte, jag har letat som bara den på både tänkbara och otänkbara ställen men har kommit fram till den slutsatsen att när man går med kryckor och inte kan plocka med sej så mycket har jag nog slängt den i soporna tillsammans med annat skräp. Ja det ordnar sej för mej för efter samtal med banken ska de skicka en ny dosa utan kostnad.

Det börjar måhända likna jul här hos mej, jag plockar fram lite julsaker, jag dammtorkar och försöker dammsuga lite, det behöver inte bli en helt perfekt jul detta år, i morgon kommer Lotta och vi ska klä julgranen och pynta det sista och så ska det handlas en del mat och lite julklappar, jag har ju inte varit in i en affär på över tre veckor. På lördag ska vi fira lilla julafton hos syster Annica med familj och då spelar vi ett julklappsspel så vi köper varsin julklapp och tar med. Sen är det ju lilla Signe som ska ha present och stora Isolde kanske vill ha ett paket, vi får se hur det blir men alla ska väl få sin beskärda del.

Efter lunch ska jag klippa mej och det ska bli skönt, min svägerska kommer och hämtar mej och kanske att jag kan få komma in i Färghandeln och köpa lite julklappar innan vi åker hem.

Nu har jag vilat lite efter dammsugning i sovrummet och nu ska jag fortsätta i mitt arbetsrum, stryka lite dukar mm och plocka undan, det får bli lite i taget och än har vi några dagar på oss.

God Jul alla vänner, hoppas att vi får vara friska och belåtna med våra liv och ha fina helgdagar med våra familjer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar