lördag 20 maj 2017

lördag



Jag kan lova er att det doftar ljuvligt utomhus av hägg och körsbärsträdet står strax i blom, påskliljorna blommar vackert här ute och även vitsipporna. I går var det mulet men riktigt varm och skönt så det blev en utekväll på verandan med radion som sällskap.

För en stund sen fick jag annat sällskap, vovven Åke kom hit och ska sova över till i morgon, det är en härlig liten kille som gillar att ha roligt men just nu lägger han all energi på ett hudben i form av ett ring som ser ut att vara svårt att få isär men då har han något att jobba med.

I förmiddags var jag till kyrkogården och tittade till blomkorgarna, penseérna börjar se lite slitna ut och till Mors dag kommer jag att sätta lösa blommor sen blir det riktig plantering när de förväntade frostnätterna är över.

I torsdags var det dags för synundersökning och självklart skulle det vara starkare glas och därmed nya bågar. Största orsaken till att mitt optikerbesök blev nu var att skalmen på mina glasögon lossnade igen och det verkar inte hålla därför beställde jag synundersökning Grannen Siv ville följa med så vi var till Risbergs handelsträdgård för jag ville köpa årets pelargon men den var tyvärr slutsåld, likadans hos blomsteraffären inne i Hagfors, det var synd men vi fikade på Kaffestugan och fick jättegoda wienerbröd och det bästa av allt, vi satt utomhus i sol och värme.

Men vilken fin service det var på Synoptik, när det gäller glasögonbågar är jag inte så noga med att låna hem bågar och ha andra som smakråd, innerst inne har jag en känsla av vad jag vill ha och jag vill själv känna hur bågarna sitter så med personalens hjälp bestämde mej på  plats så om 2-3 veckor får jag hämta dem och det ska bli skönt för just nu har jag en vinröd och en blå skalm på mina glasögon.  Framledes blir det bruna toner och så får jag ett par solglasögon med styrka som ingår i priset just nu, det ska bli spännande att se om jag kommer i håg att använda dem för hittills har jag varit dålig på att använda solglasögon.

Nu tror jag att jag tar med mej min lilla kompis ut på en liten biltur, kanske åker vi till Segenässätern och tittar på vitsipporna eller så åker vi åt ett helt annat håll.

Ha en fin helg






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar