måndag 11 januari 2016

Måndag


Det har varit vaknatt här, flera turer upp och ner, läsa, kamomillte och Ipren, ingenting hjälper men till slut somnar jag och får vila  någon timme. Jag var ganska trött när klockradion slog på och en morgonpigg människa pratar glatt. Jag kom i alla fall upp och nu kom jag på att kolla i almanackan om det är månen som spökat till det för mej och visst, inte så att jag förstår mej på men en rund svart prick på den 10 januari stillade min nyfikenhet.

Snön, den faller så vit och fin och lägger sej som bomull på marken, det blir innedagar nu, tur att jag har mat hemma så jag klarar mej, jag menar inte att det går någon nöd på mej och vill jag så tror jag att jag kan åka iväg till affären men bilen står snöfri i garaget och det är ju synd att ta ut den. Det har kommit mycket av vitvaran här och tillsammans med lite blåst så driver det på den lilla vägen här ute men hur som helst att sitta inne och titta ut på snön och småfåglarna är faktiskt avstressande.

Men jag sitter inte bara och tittar ut, känslan av att det är dammigt härinne har gjort att mattor och sängkläder från sovrummet nu skakats rejält och hänger på altanen för frisk luft, dammsugaren är framme och skurhinken likaså. Julsakerna ska få återgå till sina gömslen under veckan har jag tänkt. I går morse kände jag en konstig doft i hallen och köket , en riktigt obehaglig lukt, jag kollade avloppen och det kom ingenting därifrån, inte från soppåsen heller, så kommer den fasansfulla tanken, har det kunnat komma in någon liten mus som har dött  någonstans, men till slut går jag förbi min lilla gran i hallen och känner doften, kollar granriset i köket där jag har en ljusslinga, likadant där, ut med skräpet som även barrade och allt blev bättre. Kan det vara granen som doftade så illa eller är det vattnet. Obehagligt var det i alla fall.

Nu ska jag återvända till städningen av sovrummet, nu tar jag lite i taget så att inte julen bara försvinner på några timmar.

Det är ganska milt ute, -2,2 grader och flingorna faller. Ha en bra dag alla FB-vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar