tisdag 12 maj 2015

Ännu en tisdag


I dag när jag tog min stavgångspromenad på Hamraberget blev det en nostalgitripp i mitt hjärnkontor. Jag tycker om att gå där uppe på berget, att släppa loss alla tankar och funderingar, följa stigen och njuta av att vara alldeles ensam men ändå inte långt från människor. Jag vill gå själv i min egen takt och kunna stanna när jag vill och i dag blev det stopp vid grillplatsen vid dansbanan. Jag satte mej ner och tänkte på allt trevligt och roligt som vi har varit med om på denna plats.

Där har vi tillsammans med många andra firat midsommaraftonskväll, grillkvällar och kolbullekvällar med dans ibland till levande musik och ibland med skivor och när mörkret började komma tändes kulörta lampor.

Ett fint minne som jag har var när jag fyllde 60 år och jag bestämde mej i början av juni att jag ville ha kalas på berget den 17 augusti. Det var ju spännande med vädret för det kunde man inte veta hur det skullenbli men med både servering och dansbana under tak så tyckte jag inte att det var något problem. Det var säkert sommarens finaste kväll, det kändes som om vi var vid Medelhavet, ett 60-tal personer var vi och vi år och drack, överraskande underhållning kom det också ett riktigt fint minne.

Jag fortsatte min promenad och kom så småningom tillbaka till bilen och på hemvägen såg jag en vilsen fjolårskalv irra vid vägkanten.

I eftermiddag har hag varit till Gummiverkstan med ett däck till åkgräsklipparen, punktering så klart
och så har jag varit och köpt ett nytt batteri så nu får jag hoppas att det blir uppehållsväder så att gräset bli klippt.

Mulet och regn, +9,6 grader.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar